Onkologji

Onkologji

SHËRBIME:

1.Kanceri i Traktit Gastrointestinal

2.Kanceri i Gjirit

3.Kanceri i Mushkërive

4.Kanceri i Sistemit Genitourinar

5.Kanceri Gjinekologjik

6.Limfoma

7.Sarkoma

8.Melanoma

DIAGNOSTIKIMI I KANCERIT

Diagnostikimi, hapi i parë dhe shumë i rëndësishëm në trajtimin e kësaj sëmundjeje bëhet duke përdorur metodat më të fundit, sa më pak invasive për pacientin, duke përfshirë stereotactic core biopsy dhe procedurat kirurgjikale laparoskopike.

KONSULTA

Gjatë bisedës me mjekun jepen të gjitha informacionet e nevojshme për sëmundjen, planin e trajtimit dhe efektet anësore të trajtimit. Stafi i departamentit të onkologjisë është i gatshëm për të ndihmuar në këtë periudhë të vështirë duke punuar si skuadër dhe pacienti është pjesa më e rëndësishme e kësaj skuadre.

KIMIOTERAPIA

Kimioterapia është thjesht administrimi i disa medikamenteve për të luftuar kancerin. Shumica e pacientëve pasi marrin kimioterapinë largohen nga spitali (terapi ditore), por ka edhe skema kimioterapie që e kanë të domosdoshme qëndrimin në spital. Në disa raste mund të vendoset edhe një port-cut që është një facilitet i konsiderueshëm në marrjen e disa skemave të kimioterapisë.

More Doctors From : Onkologji