Urologji

Urologji

SHËRBIMET:

I) Konsultë urologu:

 • Vizitë për aparatin urogjenital

II) Ekzaminimet urologjike:

1) Ekografi

2) Radiografi Direkte, Pielografi, Uretrografi

3) Tomografi e Kompjuterizuar (CT Scan)

4) Rezonancë Magnetike Nukleare (RMN ose MRI)

5) Uroflowmetri

6) Urodinami

7) Shintigrafi

III) Ndërhyrje në aparatin urinar:

1) Uro-Onkologji

2) Nefrektomi radikale

3) Retroperitoneal Lenf Nod Dissection

4) Fibroza retroperitoneale

5) Cistoprostatektomi radikale

6) Prostatektomi radikale

7) Orchiectomi radikale

8) Penektomi radikale

2) Urologjia pediatrike:

 • Hipospadi
 • Kirurgjia për reflukset (Të hapur dhe endoskopike)
 • Criptorchidism (teste të paulura new skrotum)
 • Defektet kongjenitale të fëmijëve (Ekstrofi vezike, Epispadi, etj)
 • Vezikat neurogjene

3) Urologji femërore:

 • Inkontinenca tek femrat
 • Cistocel

4) Urologjia rekonstruktive dhe traumat:

 • Fistulat ureterale
 • Fistulat vezikale
 • Proteze penile
 • Trauma

5) Urologji Endoskopike:

 • TUR prostate
 • TUR papiloma e vezikës
 • Uretrotomi interne
 • Gurët në ureter
 • Gurët në vezikë
 • Balonizim në ngushtimet ureterale
 • Vendosje stentash në aparatin urinar

6) Litotripsi perkutane:

 • Heqje perkutane e gurëve në veshka
 • Nefrostomi
 • Anterograd D-J

7) Urologji laparoskopike:

 • Ekscizioni i kisteve renale laparoskopik
 • Prostatektomi laparoskopike
 • Nefrektomi laparoskopike
 • Diagnostikim laparoskopik
 • Varikocelektomi laparoskopike

8) E.S.W.L (Litotripsi)

9) Trans Rectal Biopsy e prostatës

10) Kirurgji e vogël

 • Cirkumcizie (Synet)
 • Varikocelektomi
 • Ekscizioni i kisteve peididimare
 • Hidrocelektomi
 • Vazoligatur

More Doctors From : Urologji