Dr. Blendi Horjeti

Dr. Blendi Horjeti

Edukimi:

1999 Diplomuar nw Mjeksi e pwrgjithshme pranw Fakultetit tw Mjeksisw, Universiteti i Tiranws
2006 Diplomuar nw Kardiologji pranw QSU “ Nwnw Tereza” Tiranw
2008 Mastwr nw Kardiologji me temw: Prevalenca dhe karakteristikat e hipertensionit arterial tek pacientwt me swmundje tw arterieve koronare krahasuar me popullatwn normale nw Shqipwri pranw Fakultetit tw Mjeksisw, Univeristeti i Tiranws Medicine Faculty of Tirana University

Eksperienca

Profesionale: 2000: Mjek vullnetar nw Shwrbimin e Urgjencws, QSU “Nwnw Tereza” Tiranw
2001: Mjek vullnetar nw Shwrbimin e Nefrologjisw dhe Hipertensionit, QSU “Nwnw Tereza” Tiranw 2002 – 2006: Specializimi nw kardiologji QSU “Nwnw Tereza” Tiranw
2007 – 2012: Shef i Shwrbimit tw Kardiologjisw, Spitali Amerikan, Tiranw

Trajnime dhe Pjesëmarrje:

Cardiology in the Interface between Primary and Secondary Care from Partnership in International Medical Education; Tirane, 15 – 17 Prill, 2002
Trajnim nw kardiologjinw Invazive nw QSU “Nwnw Tereza” Tiranw Shtator 2003 – Shkurt 2006
Trajnim nw kardiologjinw Invazive nw Universitetin Fatih, Ankara, Qershor – Shtator, 2006
Educational Master Course on Hypertension and Cardiovascular Risk from European Society of Hypertension Tirane, 23 – 24 Nentor, 2007
Euro Prevent Congress of European Society of Cardiology.
Paris, 1 –3 Maj, 2008
Annual Conference and Exhibition of British Cardiovascular Society Londer, 1 – 3 Qershor, 2009

Publikime dhe Projekte Studimore:

Trajtimi invaziv i infarktit te miokardit. Revista Shqiptare e Kardiologjise, 2004
Prevalenca e modeleve anatomike tw pemws koronare nw popullatwn shqiptare. Revista Shqiptare e Shkencave Mjeksore, 2005
Incidenca dhe karakteristikat e swmundjes sw arterieve koronare tek pacientwt shqiptare me swmundje valvulare. Revista Shqiptare e Kardiologjise, 2006
Prevalenca e hipertensionit tek pacientwt me swmundje tw arterieve koronare krahasuar me popullatwn normale. Revista Shqiptare e Kardiologjise, 2008
Infarkti i Miokardit Alergjik. Revista Shqiptare e Kardiologjise, 2009
Late stent thrombosis or Counis’ syndrome? International Journal of Cardiology, 2011
Acute ischemia manifestation in a patient with coronary slow flow phenomenon. Journal of Electrocardiology 2011
A duhet te percaktoje gjithmone Syntax Score strategjine e revaskularizimit? Revista Shqiptare e Kardiologjise 2011
Evolution of repolarization changes on ECG after Percuteneous Coronary Intervention in Patients with Stable Coronary Arteriy Disease. TCT Mediterranean Cypros 2012
Faktoret e rrezikut kardiovaskular dhe sindromi koronar akut ne popullaten shqiptare. (Departamenti i Kardiologjise dhe Departamenti i Shendetit Publik, QSU Tirane ne bashkepunim me Shkollen e Shendetit Publik, Jeruzalem)
Krahasimi i Lerkanidipines me Amlodipinen ne trajtimin e hipertensionit arterial. (Departamenti i Kardiologjise, QSU Tirane”)
Studim kombetar mbi zakonet ushqimore dhe faktoret e rrezikut kardiovaskular ne Shqiperi. (QSU Tirane ne bashkepunim me Spitalin Harokopio Selanik)
Shperndarja e modeleve anatomike te pemes koronare tek pacientet qe i nenshtrohen koronarografise ne popullaten shqiptare. Java e Hipokratit ne Tirane, 2004
Komplikacionet gjate kateterizimit te zemres, koronarografise dhe nderhyrjeve koronare ne Qendren Spitalore Universitare Tirane. Konferenca e 6-te e Mjeksise Interne, Tirane 2006
Incidenca dhe karakteristikat e semundjes se arterive koronare tek pacientet me semundje valvulare. Konferenca e 6-te e Mjeksise Interne, Tirane 2006
Aortic root calcification is a simple echocardiographic indicator of significant coronary artery disease in e relatively young albanian population. ESC Congress, Barcelona 2009
Ecuria e ndryshimeve te repolarizimit ne EKG pas nderhyrjeve koronare perkutane tek pacientet me semundje te arterieve koronare te qendrueshme. Konferenca e Kardiologjise, Tirane 2011