Prof.Asc.Dr.PhD. Florin Ramadani

Prof.Asc.Dr.PhD. Florin Ramadani

Ortoped-Traumatolog

Shkollimi dhe përvoja profesionale:

1966 – 1974 Shkollimi fillestar, Kumanovë, Maqedoni
1974-1978 Gjimnnazi „Goce Dellçev“ Kumanovë, Maqedoni
1981-1982 Kursi i gjuhës rumune, Krajovë, Rumani
1982-1987 Studimet e medicinës në Universitetin e Krajovës, Rumani
15 Shtator 1987 Promovimi „Doktor i Medicinës“ në Universitetin e Krajovës, Rumani
1988-1989 Shërbimi ushtarak në Armatën Popullore të Jugosllavisë në Sentë, Vojvodinë
1989-1991 Mjek-Asistent në klinikën e kirurgjisë të klinikës universitare të Universitetit të Prishtinës në Kosovë
Shtator 1992 Nostrifikimi i titullit akademik „Doktor i Medicinës“ në fakultetin e Mjekësisë në Innsbruck, Austri
1994-1995 Mjek i përgjithshëm në spitalin e përgjithshëm publik të motrave të nderit të kryqit të shenjtë në Wels, Austri (A. Ö. Krankenhaus der Barmherzigen Schwestern vom Hl. Kreuz, Wels)
1995-2000 Mjek në specializim të traumatologjisë në spitalin e përgjithshëm publik të motrave të nderit të kryqit të shenjtë në Wels, Austri (A. Ö. Krankenhaus der Barmherzigen Schwestern vom Hl. Kreuz, Wels)
2000-2002 Specialist i traumatologjisë në klinikën e motrave të nderit në Wels, Austri
Janar 2002 Emërim si „Mjek i lartë“ në klinikën e motrave të nderit në Wels, Austri
Janar 2006–Dhjetor 2007 Zëvendës i udhëheqësit të repartit të traumatologjisë në klinikën e motrave të nderit në Wels, Austri
Janar 2008 Ushtrues i detyrës udhëheqës i repartit „Traumatologjia I“ në klinikën Wels-Grieskirchen, Austri

Shkollime të mëtutjeshme dhe aktivitete shkencore:

01-20 tetor 2000 Qëndrimi në klinikën „Carl Gustav Carus“, klinika dhe poliklinika për traumatologji dhe kirurgji restauruese nën udhëheqjen e Prof. Dr. med. Hans Zwipp
19 Shkurt-24 Mars 2005 Qëndrimi në „Institut for Foot and Ankle Surgery“ und „Department of Veterans Affairs- Chicago Medical Center” nën udhëheqjen e Prof. Dr. John F. Grady, Chicago, USA
13-19 Mars 2005 Qëndrimi në „American College of Foot & Ankle Surgeons “Stanford University Hospital” nën udhëheqjen e DPM Amol Saxena
Tetor 2004-Dhjetor 2007 Studimet e doktoraturës në „Universitatea de Medicina si Farmacie Victor Babes“, Temishvar, Facultatea de Medicina Generala, në Temishvar, Rumani, me temën”Trajtimi i Osteoartropatisë periferike, Morbus Charcot me implantate këndstabile“ nën udhëheqjen e Prof. univ. dr. Horia Vermesan
14 Dhjetor 2007 Promovimi “Doktor i shkencave mjeksore”
Aktualisht Zhvillimi i implantatit për trajtimin e këmbës diabetike dhe deformiteteve tjera të këmbës

Publikime shkencore:

1. Clinical experience With Martix Associated Autolugus Chondrocyte tranasplantation (m-ACT). Ramadani F., Orthner E., Kitzler B., Wallner B., Burguhuber C., Fussenger M., Meinhart J.
Revistä de ortopedie si traumatologie a ASORIS Nr 1(6)2005
2. Aspecte noi in tratamentul si diagnosticul Bolii Charcot Ramadani F., Revistä de ortopediae si traumatologie a ASORIS Nr. 1(7)2006
3. Infectia la piciorul diabetic, Ramadani F., revistä de ortopedia si traumatologie a ASORIS 2(8) 2006.
4. Case Report unei luxatii de ghenunchi la o pacientä Obezä
OA dr.Florin Ramadani,Wels,Austria; Conf dr.Radu Prejbeanu, Timisoarä, dr D. Vermesan IMF Timisoarä; Prof dr. H. Vermesan IMF Timisoarä. Clinicä de Ortopedie, ASORIS
5. Arthroskopie am Sprunggelenk-Indikation und Ergebnisse: F. Unger, F. Ramadani , B. Unger, G.Lajatai, E. Orthner, Wels: Arthroskopie am Sprunggelenk: Murnauer Arhtroskopiekurs/Hempling/Beickert.-Landsberg:Ecomed,1997 Seite 298-303
6. Rezultate preeliminare obtinute dupä inlocuirea meniscalä prin implantarea de matrice colagenicä (CMI) ASORIS 1 (6)2005
7. Clinical experience With Martix Associated Autolugus Chondrocyte tranasplantation (m-ACT). Ramadani F., Orthner E., Kitzler B., Wallner B., Burguhuber C., Fussenger M., Meinhart J. 5th Symposium Gent/Belgium May 26-29,2004 ICRS (International Cartilage Repair Society)
8. Clinical experience With Martix Associated Autolugus Chondrocyte tranasplantation (m-ACT). Ramadani F., Orthner E., Kitzler B., Wallner B., Burguhuber C., Fussenger M., Meinhart J.AGA ;Frankfurt 2006
9. Bandverletzungen am Sprunggelenk
(Lëndimet e tetivave në zogun e këmbës);
F. Unger., F. Ramadani; Spotrmed. 2/98:9-12, 1998
10. Frische fibulare Kapselbandverletzungen am Sprunggelenk
(Lëndimet e freskëta të tetivave të zogut të këmbës)
F. Unger, G. Lajtai, G. Aitzetmüller, F. Ramadani, E. Orthner
Medizin &praxis: 30-34,2000
11. Arthroskopie des oberen Sprunggelenkes. Eine retrospektive Analyse der Komplikationen
(Artroskopia e pjesës së epërme të zogut të këmbës. Një analizë retrospektive e komplikimeve)
F. Unger, G. Lajtai, F. Ramadani, G. Aitzetmülller, E. Orthner
Unfallchirurg 103:858-863,2000
12. Complication in Ankle Arthroskopy
(Komplikimet gjatë artroskpopisë
së nyjes së këmbës)
F. Unger, G. Lajtai, G. Aitzetmüller, F. Ramadani, G. Schmiedhuber, E. Orthner;
Soumen Orthopedia ja Traumatologia 24;375-380 2001
13. Ergenbisse nach Rekonstruktion Vorder-Kreuzband-Rupturen.
(Rezultatet pas rekonstruimit e tetivave kryqe të përparme)
G. Lajtai, G. Aitzetmüller, F. Unger, F. Ramadani, K. Humer, E. Orthner
Unfall Chirurg 1999, 102:35-42

Autorësi në libra:

Autorë
Florin Ramadani, Radu Preibeanu
Atlas de artroskopie a genunchilui
Atlas i artroskopisë së gjurit

Kooautorë
Advances in Foot Surgery von dr.Amol Saxena
Springer Verlag

Anëtarësi:
Këshilli punëdrejtues i shoqatës për ortopedi dhe kirurgji të këmbës
Folës dhe trainer i kompanisë “Smith & Nephew”

Përvoja operative:
„Traumatologjia I“ në klinikën Wels-Grieskirchen, Austri:

Kokë 40
Torax-Shtyllë kurrizore 45
Ekstremitetet e larta 950
Kompliku 650
Ekstremitetet e poshtme 2550
Të ndryshme 350

Internacionale:

Klinika universitare në Prishtinë, reparti i traumatologjisë dhe ortopedisë, Kosovë 100
Klinika universitare e Temishvarit, Rumani, , reparti i traumatologjisë dhe ortopedisë 45
Klinika private Euromed, Prishtinë, Kosovë 150
Gjithsejt 4875

More Doctors From: 

Dr. Zukë Xani

Dr. Zukë Xani

Ortoped