Prof. Asc. Agim Krasniqi

Prof. Asc. Agim Krasniqi

Edukimi:

01.10.1996 – Doktor i Mjekësisë – Universiti i Mjeksisë dhe Farmacisë “Grigore T. Popa “ Iasy- Romania

23.04.2003 – PhD – Universiti i Mjeksisë dhe Farmacisë “Grigore T. Popa “ Iasy- Romania

01.10.2002 – Specializimi në Kardiologji – Instituti i Sëmundjeve Kardiovaskulare

“Prof. Dr. George I. M. Georgescu” Iasy.-Romania

2007 – Mjekesi Interne-Kardiologji

– Instituti i Sëmundjeve Kardiovaskulare – Bucuresht.-Romania

Eksperienca Profesionale:

1997-2003 – Rezident i Kardiologjisë në Institutin e Sëmundjeve Kardiovaskulare ” Prof. Dr. George I. M. Georgescu ” Iasy. – Romania

2005 – Specialist i Cardiologjisë në QKUK- Klinika e Mjekësisë Interne –Kardiologji – Prishtinë

2007 – Profesor-Asistent në Universitetin e Shkencave të Mjekësorë “Rezonanca” -Prishtinë

2008- Lektor në Universitetin e Shkencave Mjekesore “Rezonanca” Prishtinë – Departamenti Mjekësi Interne-kardiologji

Ligjerues i Lartë Kolegji Universitar “ILIRIA” dhe Fakultei i Mjeksië “Rezonanca”

2014 – Profesor-Asistent në Fakultin e Mjeksië “Rezonanca”, në Departamentin e Mjekesisë Interne-Kardiologji

Trajnime dhe Pjesëmarrje:

Instituti i Sëmundjeve Kardiovaskulare ” Nicolae Stancioiu ” Cluj Napoca Rumani

2001 – Kursi i Ecocardiography për fillestar

2002 – Kursi i Ecocardiography për të avanzuarit

2000 – Kursi i Internos – Kardiologji në Institutin Kardiovaskularë të Diseases- Timisuara – Rumani

2005 – Trajnim 6 muajor në Klinikën Universitare Center- Tuzla – Bosnje

2010 – Trajnimi në Eletrofiziologji në Institutin e Sëmundjeve Kardiovaskulare ” Prof. Dr. George I. M. Georgescu” Iasy.-Romania

15 nëntor 2004 – Aritmia kardiake e zakonshme dhe shumë e rrallë e shkaktuar nga alkoolizmi – Joan Bostaca , Mercedes Ciurea , Octavian Ciurea , Agim Krasniqi

15 nëntor 2004 – Mund të mbetet cardiomiopatia vërtetë alkoolike në mjekësi të bazuara në dëshmi ? studim klinik në 187 raste në dekadën e fundit të shekullit XX ) – Ioan Bostaca , Agim Krasniqi

20 shtator 2001 – Konsekuencat biologjike të alkoolizmi kronik , parandalimin dhe psikoterapi e alkoolizmi kronik – Agim Krasniqi

Publikime:

Cardiodepressive Effects of Alcohol – Agim Krasniqi (vol.113 July-September-2009- Medical and surgical journal- Iasi) *artikul që është cituar deri më tani në 2 revista mjekësore dhe libra të Mjekësisë.

Arrhythmogenic effects of ethanol: A. Krasniqi, I. Bostaca, C. Cosma, V. Aursulesi, The medical-surgical jurnal , Iasi, Romania 2011 oct-dec: 115 (4) 1052-6, *artikul që është cituar deri më tani në 2 revista mjekësore dhe libra të Mjekësisë

Kosumimi i eksagjeruar i alkoholit për një kohë të gjatë mund të qoj të paraqitja e kardiopatisë alkoholike; Agim Krasniqi, Ioan Bostaca, Riza Abdullahu, Rushit Jashari, Corina Dima-Cozma, Viviana Aursulesei (Vol.XIII- June-2010 – Medicus- Maqedoni)

Prevalence of left chamber cardiac thrombi in patients with dilated left ventricle at sinus rhythm: the role of transesophageal echocardiography. Bakalli A1, Georgievska-Ismail L, Koçinaj D, Musliu N, Krasniqi Agim, Pllana E., 1Department of Cardiology, Clinic of Internal Medicine, University Clinical Center of Kosova, Prishtine, Kosovo, J Clin Ultrasound. 2013 Jan;41(1):38-45. doi: 10.1002/jcu.21953. Epub 2012 Jun 22.

Relationship of Hypertensive Retinopathy to Thoracic Aortic Atherosclerosis in Patients with Severe Arterial Hypertension- Aurora Bakalli1, Dardan Kocinaj1, Aferdita Bakalli2, Agim Krasniqi1. Clin Exp Hypertens. 2011;33(2):89-94. Epub 2011 Jan 10.

Iron hypothesis of cardiovascular disease: still controversial. Aursulesei V, Cozma A, Krasniqi A. Rev Med Chir Soc Med Nat Iasi 2014 Oct-Dec: 118 (4): 901-9.

Blood pressure Holter monitoring study for a lot of hypertensive patients in Kosovo area; Mala Bekimi; Simona Gustu; D. Nita; D. Markov; Krasniqi Agim, Gashi Dashurije, Haxhibeqiri Arbenesha.

Mjekimi më Sertralinë (Asentra) i çrregullimeve të ankthit të pacintet më sëmundje kardiovaskulare: Dr. Nebi Musliu mr.sc. kardiolog, Dr.sc. Agim Krasniqi- kardiolog, Klinika Interne- Shërbimi i Kardiologjise ne Prishtine (abstraktet e konferences së tret kombetare të LPSH-SË, 23-24 prill 2010, Tiranë, Shqiperi)

More Doctors From: 

Dr. Blendi Horjeti

Dr. Blendi Horjeti

Kardiolog
Dr. Edis Demiri

Dr. Edis Demiri

Kardiolog
Dr. Denis Zijabeg

Dr. Denis Zijabeg

Kardiolog